Dagproject op maat

Bepaal zelf de inhoud van jouw Dagproject voor de basisschool! De workshops en activiteiten worden per klas gevolgd en kunnen meermaals per dag gegeven worden. Bekijk hier hoe het werkt.

Dagproject basisschool 1

Kan ik een dagproject op onze basisschool organiseren?

Onze dagprojecten zijn geschikt voor iedere basisschool! We organiseren natuurlijk ook dagprojecten in bibliotheken, de buitenschoolse opvang of zelfs op kamplocaties. Het belangrijkste dat jullie regelen zijn de kinderen en voldoende repetitie ruimte! De rest verzorgen wij. Zorgen over de ruimte of andere technische benodigdheden die school misschien niet heeft, zijn zeker niet nodig. Juist ook daarom houden we graag een persoonlijk kennismakingsgesprek. Een dagproject begint bij het inventariseren van de wensen van basisschool. Zijn er bepaalde thema’s waar we mee kunnen werken, of hebben jullie andere doelen op het oog? Op deze manier kan een van onze educatie adviseurs het programma helemaal op maat aanscherpen. Zelfs als blijkt dat er praktische beperking zijn, zoals een kleine school of weinig technische materialen.

Is een losse workshop ook mogelijk op school in plaats van een dagvullend programma?

Naast onze vaste dagprojecten bieden wij ook workshops voor op de basisschool. Deze workshops zijn geschikt voor een hele klas en duren vaak zo’n 50 tot 90 minuten. Ook de workshops zijn volledig ontwikkeld voor leerlingen van de basisschool en worden toegespitst op de leeftijd van de klas. In een workshop werken de kinderen in een kortere tijd aan een kunstwerk of andere samenwerking. Al onze workshops staan in het teken van kennismaken met de discipline. Het is dan ook zeker mogelijk een losse workshop op school te organiseren. Dit zou zelfs in meerdere workshoprondes kunnen, en zo voor meerdere klassen op een dag. Afhankelijk van de lengte van de workshop, zijn er zeker 4 of 5 groepen op een dag mogelijk. Dit zou ook uitgebreid kunnen worden met een hele andere workshop en zo een roulatie programma op te zetten. Kijk zeker eens bij onze verschillende workshops en laat ons weten waar jullie interesse naar uit gaat!

Hoe ziet een dagproject op de basisschool er uit?

Tijdens een dagproject op de basisschool gaan leerlingen lekker actief aan de slag met kunst en cultuur. Bij een deel van dagprojecten, bijvoorbeeld Ridder Roeland, krijg je vooraf materiaal om de dag voor te bereiden en bijvoorbeeld scènes in te studeren. Op de dag zelf volgen leerlingen een of meerdere workshops waarin ze oefenen. Ze gaan dansen, theater maken, muziek of circus. De workshopdocent begeleidt hen natuurlijk van A-tot-Z in het creatieve proces. Bij veel dagprojecten is er aan het einde van de dag een voorstelling waarin leerlingen laten zien wat voor gave dingen zij gemaakt hebben!

Is er aan het einde van het dagproject een resultaat?

Aan het einde van het dagproject is er op de basisschool vaak een voorstelling, maar het eindresultaat kan ook een film zijn, of een toffe libdub! Elke projectdag werkt naar een eindresultaat toe. Heb je bepaalde wensen voor het eindresultaat, bijvoorbeeld omdat de voorstelling in een theater plaatsvindt of omdat je graag alle ouders wilt uitnodigen? Laat het ons dan weten! We denken graag mee en zijn flexibel in de opzet van de projectdag. Ook de losse workshops werken toe naar een eindresultaat: een stop-motion animatie, zelfgemaakte verf of een vlog. Tegelijkertijd is het eindresultaat niet het enige wat telt: wij geloven erg in het proces. Juist tijdens het proces van het maken ervaren leerlingen hoe het is om te dansen, streetbeats te bespelen of theater te doen. En het is die ervaring die voor leerlingen zo belangrijk is, omdat ze in zo’n moment ontdekken wat kunst voor hen betekent.

Hoe lang duurt een dagproject?

Een dagproject kan een dagdeel of een hele dag duren. Maar een cultureel basisschool dagproject kan natuurlijk ook verspreid over een week plaatsvinden! Leerlingen volgen dan op verschillende dagen workshops en werken toe naar een eindvoorstelling aan het einde van de week. De tijdstippen van een kunst projectdag stemmen we graag met jou af. Hoe laat beginnen jullie lessen en wanneer eindigen ze weer? Ook de pauzes kunnen jullie reguliere schoolrooster volgen.

Hoeveel kost een dagproject voor basisscholen?

De kosten van een dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen op school. We werken voor de dagprojecten met een prijs per leerling. Des te meer leerlingen, des te lager de prijs per leerling. De prijs varieert zo tussen de 7 en de 16 euro. Deze prijs per leerling is inclusief reiskosten en materiaalkosten. Mocht het dagproject te prijzig zijn voor jullie school, dan denken we graag mee in andere mogelijkheden. Een versimpelde versie van een dagproject bijvoorbeeld of gewoon losse workshops. Alles is mogelijk!