Aanbieder

Dagproject Circusdag

Dagproject Circusdag

Wil je het circus op school brengen? Dat kan met onze feestelijke Circusdag! Samen met de hele school maak je een circusvoorstelling. De dag is uit twee delen opgebouwd: de circusworkshops in de ochtend en de circusvoorstelling in de middag. De circusvoorstelling, onder leiding van onze circusdirecteur, is natuurlijk te bekijken door ouders, opa’s en oma’s.

Dagproject basisschool circus circusdag 1

Opbouw dagproject Circusdag


Projectboek en voorbereidend materiaal
Voorafgaand aan de Circusdag ontvang je van ons een digitaal projectboek met voorbereidend materiaal. Deze kan je verspreiden onder alle leerkrachten. In het projectboek staat precies hoe elke groep zich kan voorbereiden op de circusvoorstelling. Zo kan je bijvoorbeeld attributen knutselen of leuke (gym)spelletjes doen. 

Hoe ziet de Circusdag eruit?
De Circusdag start met de circusworkshops. Zo krijgen de leerlingen bijvoorbeeld de workshop Circusspelen, waarbij ze kennis kunnen maken met diverse circustechnieken. Denk aan koorddansen, lopen op een grote bal of jongleren. Ook krijgen alle groepen een specifieke circus workshop waarbij ze de circusact voor de voorstelling instuderen.

De voorstelling op school
En dan is het tijd voor de spetterende voorstelling! Een prachtige afsluiting van de Circusdag. Allerlei acts komen voorbij, zoals circustheater (kleuters spelen olifanten, leeuwen of paarden!), maar ook acrobatiek, clownerie of balanceren. De circusvoorstelling duurt ongeveer een uur, afhankelijk van het aantal groepen op jullie school. Tijdens de voorstelling is iedereen welkom om te komen kijken! 

Materialen
Maak je over de materialen van de Circusdag geen zorgen, want wij nemen alles mee! Natuurlijk alle circusmaterialen, maar ook een geluidsinstallatie en circus pistezeil.

Andere dagprojecten

Interesse in een dagproject rondom muziek? Kijk dan eens naar muziekproject Reis om de Wereld!

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met circusmaterialen.
  • Leerlingen leren zich te presenteren in de circuspiste. 
  • Leerlingen leren hun grenzen te verleggen en door te zetten..
  • Leerlingen ontwikkelen hun motorische vaardigheden.
  • Leerlingen hebben een succeservaring: ik kan bal lopen!

Meer informatie aanvragen