Aanbieder

Dagproject Hotel Heerlijk

Dagproject Hotel Heerlijk

Wil je met alle kinderen van de school samen een gave theatervoorstelling maken? Tijdens Theaterdag Hotel Heerlijk kan het! De Theaterdag start allereerst met theaterworkshops. Elke groep studeert een scène in die plaatsvindt in Hotel Heerlijk. ’s Middags komen alle scènes van de groepen samen in de spetterende voorstelling.

Projectboek en voorbereidend materiaal

Al ruim van te voren begint de Theaterdag Hotel Heerlijk. Je krijgt een digitaal projectboek en ook educatief materiaal, omdat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden. Denk hierbij aan het maken van decor, leuke attributen en educatieve activiteiten. Het is erop gericht leerlingen voor te bereiden op de scènes.

Hotel Heerlijk
Hotel Heerlijk

Hoe ziet Theaterdag Hotel Heerlijk eruit?

In Hotel Heerlijk staat je een gemoedelijk en vrolijk verblijf te wachten. De dag wordt zoals gewoonlijk vrolijk begonnen door de conciërge. Dan staat plots een inspecteur op de stoep om te inspecteren of de gasten het wel naar hun zin hebben tijdens hun verblijf. Is het daar wel zo heerlijk als ze zelf beweren? De conciërge geeft de inspectie een rondleiding door het Hotel waar de leerlingen van de school laten zien of het wel zo Heerlijk is. Tijdens de afsluitende disco avond ontvangt het hotel de conclusie van de inspecteur.

De hotel conciërge en de inspecteur zijn vaste rollen die worden gespeeld door twee theaterdocenten van Grote Broer. Bij enkele scènes zullen de conciërge of inspecteur een kleine rol spelen.

Allereerst begint de dag met energieke theaterworkshops in de ochtend. De leerlingen leren hierin de basisbeginselen van theater. Vervolgens studeert elke groep een scène in. Elke scène speelt zich af in een ander deel van het hotel, denk aan de lobby, de slaapkamers, het zwembad… alles komt voorbij!

De voorstelling op school

Het resultaat? Een geweldige theatervoorstelling! Deze wordt ’s middags opgevoerd voor iedereen die maar wil, want iedereen is welkom in Hotel Heerlijk. Wie nodigen jullie uit om te komen kijken?

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met theater en de basisbeginselen daarvan. 
  • Leerlingen maken kennis met presenteren op het podium.
  • Leerlingen ontwikkelen hun expressieve vaardigheden.
  • Leerlingen leren zich in een personage te verplaatsen.

Meer informatie aanvragen