Aanbieder

Dagproject Lipdub

Dagproject Lipdub

Maak met de klas of zelfs met de hele school een toffe lipdub! Dit dagproject draait om plezier, muziek, dansmoves en heel veel creativiteit. Samen met onze workshopdocent gaan jullie aan de slag met het bedenken van een eigen lipdub. Welk liedje kiezen jullie uit? 

Dagproject basisschool muziek Lipdub 3

Opbouw dagproject Lipdub

Een lipdub is een videoclip die je zelf maakt en die bestaat uit één filmshot. Dubben betekent playbacken, dus je playbackt met elkaar het liedje. Een lipdub duurt vaak ongeveer 4 minuten. Je kan een lipdub maken met 25 kinderen, maar ook met 700. Alles is mogelijk!

Het dagproject lipdub laat leerlingen kennismaken met muziek, theater en dans. Het draait om humor, snelheid, veel enthousiasme en een flinke dosis lef! Na het kiezen van het liedje (deze geef je vooraf aan ons door) start het creatieve proces. Onze workshopdocent begeleidt de leerlingen hierbij. Ze bedenken wat er precies in beeld wordt gebracht. Samenwerken is van groot belang tijdens dit hele proces. Als alles uitgedacht is start het repeteren en vervolgens de definitieve opname van de lipdub. Opperste concentratie is dan vereist, maar ook heel veel lol en plezier! Het eindresultaat is een lipdub filmpje die met iedereen gedeeld kan worden. 

Andere dagprojecten

Zoek je nog een gaaf Dagproject in meerdere kunstdisciplines? Kijk bijvoorbeeld eens bij de Cultuurproeverij.

Leerdoelen

  • Leerlingen hebben plezier met elkaar.
  • Leerlingen maken kennis met lipdubs en het opnemen van een videoclip.
  • Leerlingen ontwikkelen hun creatief denkvermogen en ontdekken hoe je een scene interessant kan maken. 
  • Leerlingen werken met elkaar samen tijdens het bedenken van een choreografie.

Meer informatie aanvragen