Aanbieder

Dagproject Opa en de Reismachine

Dagproject Opa en de Reismachine

Met de hele school een gave theatervoorstelling maken? Dat kan met onze Theaterdag Opa en de Reismachine! In de ochtend krijgen alle groepen theaterworkshops en studeren ze een scène in uit het bijzondere verhaal van Opa en de Reismachine. In de middag komt alles samen in de spetterende voorstelling!

Dagproject basisschool theater theaterdag 1

Opbouw dagproject Opa en de Reismachine


Projectboek en voorbereidend materiaal
Voorpret! Je ontvangt van ons een digitaal projectboek met alle informatie over het project en met voorbereidend materiaal. Op deze manier kan elke leerkracht alvast aan de slag met het desbetreffende land. Er staan bijvoorbeeld leuke tips in voor de aankleding en het knutselen van attributen. Zo worden de leerlingen alvast voorbereid op alles wat er tijdens de Theaterdag gaat gebeuren. 

Hoe ziet Theaterdag Opa en de Reismachine eruit?
In de ochtend starten de groepen met de theaterworkshops. Ze leren de basisbeginselen van theater, zoals het uiten van emoties en het gebruiken van je lichaam. Ook studeert elke groep de scène in voor de voorstelling. Het verhaal speelt zich af in allerlei landen, zoals Kenia, Italië en Rusland. Opa’s kleinkinderen, gespeeld door de leerlingen, zijn verspreid over de hele wereld…

De voorstelling op school
In de middag vindt de voorstelling plaats. Opa wil graag zijn kleinkinderen bezoeken en gaat samen met Reisbureau Fanja Fantasie en haar reismachine de wereld over. Wat een avontuur! In elk land bezoekt Opa zijn kleinkinderen, maar dat gaat niet altijd even vlekkeloos… Elke groep speelt een onderdeel van de voorstelling en de hoofdrollen worden gespeeld door onze theaterdocenten. De Theaterdag is een groot feest voor de hele school! Nodigen jullie alvast het publiek uit?

Materialen
De materialen voor de voorstelling Opa en de Reismachine regelen wij. Denk bijvoorbeeld aan het decor, een geluidsinstallatie en een theatergordijn. 

Andere dagprojecten

Zoek je nog een gaaf Dagproject in een andere kunstdiscipline? Kijk bijvoorbeeld eens bij de dagprojecten Circusdag en de Cultuurproeverij.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met theater en de basisbeginselen daarvan. 
  • Leerlingen maken kennis met presenteren op het podium.
  • Leerlingen ontwikkelen hun expressieve vaardigheden.
  • Leerlingen leren zich in een personage te verplaatsen.

Meer informatie aanvragen