Aanbieder

Dagproject Ridder Roeland

Dagproject Ridder Roeland

Wil je een voorstelling maken met alle groepen in het thema Middeleeuwen? Dat kan met Theaterdag Ridder Roeland, een gaaf interdisciplinair geschiedenisproject! ‘s Ochtends volgen de leerlingen workshops en studeren ze een scène of act in. ‘s Middags wordt de voorstelling Ridder Roeland opgevoerd. Een mooi dagproject ter opening of afsluiting van een projectperiode over de Middeleeuwen. 

Dagproject basisschool theater ridders middeleeuwen 4

Opbouw dagproject Ridder Roeland


Projectboek en educatief materiaal Middeleeuwen
Je ontvangt van ons, ver van te voren, al een projectboek met educatief materiaal. Hierdoor kan je in de klas al starten met het voorbereiden van de scènes. Denk aan het maken van Middeleeuwse kleding of mooie attributen voor de voorstelling. 

Hoe ziet Theaterdag Ridder Roeland eruit?
In de ochtend krijgt elke groep een workshop waarin ze een scène uit het verhaal van Ridder Roeland instuderen. Er komen verschillende disciplines aan bod, zoals theater, circus en dans. In de pauze zetten onze docenten alles klaar voor de voorstelling. En dan in de middag is het eindelijk zo ver, de theatervoorstelling!

De voorstelling op school
Ridder Roeland vindt dat hij ontzettend stoer is, maar eigenlijk is hij helemaal niet zo stoer… Een gemene verteller vertelt over het leven van Ridder Roeland en laat Roeland mislukken als ridder. Hij krijgt allerlei problemen en komt in de meest ongelukkige situaties terecht. De groepen spelen de boeren, narren, monniken, gildemeesters, rovers of jonkvrouwen. Zal het Ridder Roeland lukken om een stoere ridder te worden? 

Materialen
Wij verzorgen alles voor de voorstelling van Theaterdag Ridder Roeland: een theatergordijn, de geluidsinstallatie en natuurlijk het decor.

Andere dagprojecten

Zoek je nog een gaaf Dagproject in een andere kunstdiscipline? Kijk bijvoorbeeld eens bij de dagprojecten Streetbeatsdag en Lipdub.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken op een leuke manier kennis met de Middeleeuwen.
  • Leerlingen maken kennis met de basisbeginselen van theater spelen. 
  • Leerlingen leren een scène te maken en zich te uiten op het podium.
  • Leerlingen werken samen. 
  • Leerlingen leren een rol te spelen en zich te verplaatsen in een personage. 

Meer informatie aanvragen