Aanbieder

Dagproject Sambaschool

Dagproject Sambaschool

Feest vieren met de hele school! Tijdens Dagproject Sambaschool verandert de hele school in een groot Braziliaans carnaval. Een uitbundig feest, met dans en muziek. Alle groepen volgen workshops en werken toe naar een heuse parade.

Dagproject basisschool muziek Sambaschool 6

Opbouw dagproject Sambaschool

‘Escola de Samba’, niet in Brazilië, maar gewoon samba op school! Dagproject Sambaschool start met allerlei workshops in de ochtend, gegeven door onze enthousiaste workshopleiders. De onderbouw leert samba dansen, de middenbouw gaat zingen (denk aan de Copacabana!) en de bovenbouw gaat aan de slag met Braziliaanse percussie-instrumenten. Vervolgens is het in de middag tijd voor de Braziliaanse parade van alle groepen, wat een geweldig feest! Tip: maak van te voren allerlei attributen voor de parada, zo kleed je het extra mooi aan. Denk aan maskers, zelfgemaakte instrumentjes of kostuums. Dagproject Sambaschool is erg geschikt voor bijvoorbeeld een feestelijke start of afsluiting van het schooljaar.

Andere dagprojecten

Zoek je nog een gaaf Dagproject in een andere kunstdiscipline? Kijk bijvoorbeeld eens bij de dagprojecten Wereld Dansdag of Ridder Roeland.

Leerdoelen

  • Plezier in muziek maken, dansen en zingen staat voorop.
  • Leerlingen leren wat een parade is.
  • Leerlingen werken samen bij het maken van een dans, het zingen van een lied of het spelen van een muziekstuk.
  • Het groepsgevoel wordt benadrukt.

Meer informatie aanvragen