Aanbieder

Dagproject Streetbeatsdag

Dagproject Streetbeatsdag

Op zoek naar een muzikaal dagproject? Dagproject Streetbeatsdag: maak met de hele school muziek met instrumenten van de straat! En wat zijn dan die streetbeats instrumenten? Nou, wat dacht je van stoere tonnen, emmers, vaten en jerrycans. De leerlingen volgen workshops en werken toe naar een gaaf optreden. Wat een muzikaal spektakel! 

Dagproject basisschool muziek streetbeatsdag 5

Opbouw dagproject Streetbeatsdag


Opbouw Streetbeatsdag
De dag start met de streetbeats workshops. De kinderen maken kennis met de streetbeats instrumenten en leren de basisprincipes van slagwerk. Wisten ze al wel dat er geluid in een emmer zit? En dat je een ritme kan spelen op een jerrycan? Ze ontdekken dat je allerlei verschillende materialen kan gebruiken en dat overal muziek in zit. De workshopdocent bespreekt ook diverse muzikale technieken en aspecten met de leerlingen. Vervolgens is het tijd om echt te gaan spelen! Ze spelen patronen na en leren hoe je verschillende ritmes door elkaar kunt spelen. Samenwerking en goede concentratie zijn erg belangrijk! Ze oefenen en oefenen en oefenen, totdat er een toffe beat ontstaat. Dat klinkt mooi!

Het optreden
In de middag is het tijd voor een groot streetbeats optreden met de hele school, voor en door alle kinderen! Alle groepen laten de kunst van de instrumenten van de straat horen. Van de kleuters tot en met groep 8, iedereen doet mee. Een muzikaal spektakel!

Materialen
Wij nemen alle instrumenten voor de Streetbeatsdag mee. Jerrycans, emmers, tonnen, vaten en meer!

Andere dagprojecten

Zoek je nog een gaaf Dagproject in een andere kunstdiscipline? Kijk bijvoorbeeld eens bij de dagprojecten Reis om de Wereld of de Wereld Dansdag.

Leerdoelen

  • Leerlingen hebben plezier in het maken van muziek.
  • Leerlingen leren de basisbeginselen van muziek en maken kennis met diverse muzikale aspecten.
  • Leerlingen ontwikkelen hun concentratievermogen.
  • Leerlingen leren in teamverband muziek te maken en goed samen te werken.
  • Leerlingen ontdekken dat alledaagse voorwerpen ook als muziekinstrument kunnen dienen.

Meer informatie aanvragen