Aanbieder

Dagproject Wereld Dansdag

Dagproject Wereld Dansdag

Met de hele school lekker dansen?! De Wereld Dansdag laat alle groepen swingen! In de ochtend volgen de leerlingen een dansworkshop. Ze oefenen een internationale dans, uit bijvoorbeeld Afrika, Azië of Amerika. ‘s Middags voeren alle leerlingen een feestelijke dansvoorstelling op. Een mooi dansproject dat goed aan wereldoriëntatie gekoppeld kan worden.

Dagproject basisschool dans dansdag 2

Opbouw dagproject Wereld Dansdag


Projectboek en voorbereidend materiaal
Voorafgaand aan de Wereld Dansdag ontvang je van ons een digitaal projectboek met educatief materiaal voor alle klassen. Zo kan je je voorbereiden op de dans en het desbetreffende land. Er staan leuke knutseltips en activiteiten in die passen bij het thema van de dans. 

Hoe ziet de Wereld Dansdag er op de dag zelf uit?
’s Ochtend arriveren onze dansdocenten bij jullie op school. Elke groep volgt een dansworkshop en studeert een gave internationale dans in. Denk bijvoorbeeld aan de Flamenco uit Spanje of een stoere Kung Fu dans uit Japan. In de pauze zetten onze docenten alles klaar voor de dansvoorstelling. Gedurende de voorstelling reis je met de hele school de wereld over en dansen de kinderen de sterren van de hemel!

Andere dagprojecten

Zoek je nog een ander spetterend dagproject? Kijk dan eens naar de Circusdag!

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met het maken van een dansvoorstelling en het presenteren op het podium.
  • Leerlingen ontwikkelen hun muzikale vaardigheden, zoals een gevoel voor ritme.
  • Leerlingen worden bewust van de expressiviteit van hun lichaam.
  • Leerlingen werken samen bij het maken van de dans.

Meer informatie aanvragen