Een dagproject is altijd veel werk, daarom is het ook interessant om met ons samen te werken. Wij nemen namelijk zoveel mogelijk van het werk uit handen. We organiseren inmiddels al 20 jaar Dagprojecten, dus we begrijpen goed wat er nodig is om het tot een succes te maken.

Dagproject hoe werkt de organisatie 2

Voorbereiding van het Dagproject

In de weken en dagen voorafgaand aan het Dagproject gaat vaak een team van docenten aan de slag om de andere docenten en leerlingen te enthousiasmeren. Om dit goed te kunnen doen is het handig om meer informatie te hebben over wat er allemaal gaat komen. Wij hebben dit in onze projectboeken staan. Voor elk Dagproject hebben we een projectboek waarin exact staat wat er georganiseerd en geregeld moet worden. In de voorbereiding is dit bijvoorbeeld het educatief materiaal rondsturen aan je collega’s (dat krijg je gratis van ons), maar ook ouders inlichten en ruimtes reserveren voor de workshops en voorstelling. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kan je ons altijd mailen of bellen met vragen. Liever een keer te vaak gebeld, dan dat je op de dag zelf voor verrassingen komt te staan!

Het Dagproject! Hoe ziet de dag er zelf uit?

Tijdens het Dagproject gaat elke groep ’s ochtends aan de slag met het instuderen van de act/scène/dans onder begeleiding van een workshopdocent van Grote Broer. Afhankelijk van of je de basis of luxe versie hebt gekozen, volgen de leerlingen ’s ochtends één of twee workshops.

In de middagpauze bouwen de workshopleiders op de voorstellingslocatie een artiestengordijn, geluidsinstallatie en eventuele decorstukken op. Hierdoor wordt het net een echt theater.

Na de middagpauze nemen de groepen met hun leerkracht nogmaals de act door en lopen de workshopleiders rond om laatste tips te geven.

De dag wordt afgesloten met de spetterende voorstelling waarin alle groepen hun ingestudeerd act presenteren. De voorstelling wordt geleid door onze workshopleiders. Zij zijn bijvoorbeeld bij de Circusdag de circusdirecteur en assistent.

Dagproject hoe werkt de organisatie 1

Globale planning

De planning wordt in overleg volledig afgestemd op jullie schoolrooster. Hieronder staat een richtlijn.

  • 08.00 uur Aankomst workshopdocenten
  • 08.30 uur Workshops (planning in overleg met de school gemaakt)
  • 12.00 uur Middagpauze + opbouw voorstellingslocatie (met hulpouders)
  • 13.00 uur In de groepen wordt met de leerkracht de laatste hand gelegd aan de act
  • 13.45 uur Alle groepen verzamelen, aankomst publiek
  • 14.00 uur Start voorstelling
  • 15.15 uur Einde voorstelling en afbouw (met hulpouders)
  • 16.00 uur Vertrek workshopdocenten Grote Broer

Dagproject hoe werkt de organisatie 3

Waarom dagproject.nl?

Al meer dan 15 jaar organiseren de mensen van dagproject.nl kunstonderwijs. Met onze voorstellingen, workshops en dagprojecten komen jaarlijks zo’n 90.000 kinderen en tieners in actief in aanraking met kunst. We hebben zeer veel ervaring met het organiseren van projectdagen, waarbij we vaak voor grote groepen werken. We organiseren met hetzelfde gemak een projectdag voor de hele school als voor één klas! De dagprojecten kunnen we helemaal aan jullie wensen aanpassen en we denken graag flexibel mee. Heb je een leuk idee? We horen het graag!

Tijdens onze dagprojecten werken we met kunstprofessionals. Veel van onze workshopdocenten zijn naast hun lespraktijk ook beeldend kunstenaar, circusartiest, danser of theatermaakster. Er komen choreografen naar school, songwriters en andere creatievelingen die precies weten hoe ze jullie leerlingen kunnen inspireren. Na afloop van elke projectdag evalueren we met de school en met de workshopdocent. Zo blijven onze workshopdocenten zich ontwikkelen. Onze workshopdocenten hebben een VOG-verklaring voor goed gedrag. Kortom, je haalt wat bijzonders in huis via dagproject.nl!