De Dagprojecten zijn een initiatief van Grote Broer Kunsteducatie. Samen met professionele docenten, kunstenaars en artiesten ontwikkelden we de lesinhoud. Doel van onze dagprojecten is om de kinderen een dagdeel of zelfs volledige dag onder te dompelen in kunst en cultuur. Samen plezier beleven aan creativiteit, improviseren en samen maken is het uitgangspunt!

Alle dagprojecten en workshops zijn ontwikkeld om iets extra’s of zelfs nieuws te kunnen brengen op school. We willen een unieke ervaring aanbieden, zodat de kinderen zelf kunnen ontdekken hoe bijzonder kunst en cultuur kunnen zijn. Vooraf bespreken we graag wat jullie ideeën zijn over het dagproject en of er eventuele wensen zijn. Het is altijd mogelijk de opzet aan te passen aan bepaalde thematiek of onderwerpen.

Ons team bestaat uit 12 enthousiaste kunst en cultuur liefhebbers! Daarnaast is onderwijs onze andere passie. We staan er altijd voor open kennis te maken tijdens een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we meedenken over wat wij voor jullie leerlingen kunnen betekenen! Neem via deze link contact met ons op!

De visie van Dagproject.nl op kunstonderwijs

In onze visie werkt goed cultuuronderwijs aan de creativiteitsontwikkeling van leerlingen. Kunst ervaar je, kunst maak je mee! Door actief kunst te maken ontdekken leerlingen zichzelf en de ander. Probleemoplossing, samenwerking, experimenteren en innoveren zijn slechts een paar van de vaardigheden die door goed kunst- en cultuuronderwijs tot bloei komen. Dit zijn vaardigheden die niet enkel belangrijk zijn om kunst ‘an sich’ te kunnen ervaren; met een ‘creatieve mindset’ staat een leerling na haar/zijn schoolperiode algeheel sterker in het leven. 

Onze missie in het kunstonderwijs

Onze missie is om kinderen een actieve, sprankelende kennismaking met kunst te bieden. Door muziek, theater, dans, circus of beeldende kunst zelf te maken, leren zij een creatieve manier van denken waarbij zelfstandig keuzes maken en flexibel denken aangemoedigd worden. Onze dagprojecten maken we op maat voor jullie school, zodat deze goed aansluiten bij de ontwikkeling van jullie leerlingen. Daarbij nemen we je zoveel mogelijk werk uit handen. Wij regelen professionele en enthousiaste workshopdocenten, helpen bij het maken van de planning en voorzien je van een lijst met materialen en lokalen om te regelen. Het is onze missie dat jij ontspannen de projectdag tegemoet kan zien en naderhand met plezier terugkijkt op een creatieve, spetterende dag.