Workshop op school

Ben je op zoek naar een workshop voor een paar groepen? Dat organiseren wij ook! Hieronder staan de populairste workshops uit ons aanbod. Ben je op zoek naar een andere workshop, kijk dan eens bij Grote Broer Kunsteducatie.

Workshop basisschool 1

Workshops op de basisschool

Op de basisschool is het ontzettend leuk om culturele workshops te organiseren. Tijdens een workshop komt een gastdocent naar school. Zij of hij is een bekwame docent met ervaring met jullie doelgroep en is een artiest, kunstenaar, theatermaker of iets anders in de kunstsector. De workshopdocent kan vanuit eigen ervaring vertellen, maar belangrijker nog: de leerlingen lekker snel aan het werk zetten om zelf kunst te maken. Tijdens workshops maken leerlingen bijvoorbeeld zelf een vlog, aan stopmotion animatie of 3d-tekening. Workshops kunnen los georganiseerd worden of in de vorm van een Cultuurproeverij. Tijdens zo’n proeverij kunnen leerlingen uit verschillende workshops kiezen en op één dag meerdere kunstdisciplines uitproberen. Zo maken ze kennis met verschillende kunstvormen!

Waarom workshops op de basischool?

Een workshop is een korte kennismaking met een kunstdiscipline, vaak tussen de 60 en 120 minuten lang. Leerlingen doen bijvoorbeeld theaterspelletjes en komen zo op een laagdrempelige manier in aanraking met theater op hun niveau. Op diezelfde dag kunnen ze ook een andere workshop bijwonen, bijvoorbeeld de Workshop Virtual Reality. Je kunt zelf de workshops zo combineren dat ze goed bij jullie programma passen, bijvoorbeeld door een dag rondom podiumkunsten te organiseren en allemaal dans,- theater-, en circusworkshops in te plannen. Onze medewerkers denken graag mee met de invulling hiervan. Met hun ruime ervaring in het organiseren van workshops en culturele dagen helpen ze je bij het vormgeven van de dag. Je kunt workshops ook combineren met een dagproject van dagproject.nl. Een deel van de leerlingen volgt dan een dagproject, bijvoorbeeld de Circusdag, en een ander deel van de leerlingen volgt verschillende workshops. 

Kunstworkshops voor alle groepen

De workshops op dagproject.nl worden georganiseerd door Grote Broer Kunsteducatie. Op de website van Grote Broer vind je nog veel meer workshops voor het basisonderwijs, bijvoorbeeld capoeira, kleuterdans en sprookjesfilm. Grote Broer heeft ruime ervaring met het organiseren van workshops en doet dit voor meer dan 90.000 kinderen en tieners per jaar. Workshops kunnen per klas georganiseerd worden, maar ook voor de hele school! Zo organiseren veel scholen hun jubileum samen met Grote Broer. Tijdens het jubileum gaat de hele school op z’n kop en is iedereen in de weer met kunst. In het ene lokaal maken leerlingen zelf verf en in het andere lokaal worden wiggle bots gemaakt. De workshops worden speciaal op de doelgroepen aangepast. En de ouders, die kunnen natuurlijk ook meedoen of later op de dag de presentatie bekijken!

Leveren jullie ook maatwerk?

Ja, zeker! Elke projectdag is maatwerk, want elke school is anders en elke klas verschilt. Daarom is het fijn om te bellen of mailen met een medewerker. We denken graag mee! Ons telefoonnummer is: 038-2031014 en via het contactformulier kun je ons een bericht sturen. Een medewerker vraagt je waarnaar je op zoek bent en achterhaalt welke doelen je hebt met de projectdag. Past het beter om verschillende kunst workshops te combineren of is het juist handig om een dagproject in te plannen? Wat voor planning past bij jullie budget en het rooster? Wat vind je belangrijk dat leerlingen leren, en welk project sluit juist daar goed op aan? Samen met een medewerker kom je tot een mooi programma. En zoek je iets wat je niet direct op de website ziet staan? Vraag het dan ook! We werken met 250 ZZP-docenten en de kans is heel groot dat we een workshopdocent kennen die precies aan jouw vraag voldoet. 

Dagproject met workshops op de basisschool

Met een cultureel dagproject bij jullie op school heb je een dagdeel- of dagvullend programma voor één of meerdere klassen. Zo’n dagproject ziet er op elke school verschillend uit, maar één ding hebben kunstzinnige dagprojecten met elkaar gemeen: leerlingen gaan actief aan de slag met kunst. Ze gaan dansen, ze gaan zingen en ze gaan theater spelen. Ze gaan circusacts leren of maken een eigen voorstelling. De kunstdocenten van Grote Broer zetten de school een dag lang op de kop met kunst en cultuur! Bij veel scholen wordt er echt een feest van gemaakt, waarbij de school wat lekkers voor de leerlingen regelt en er ouders uitgenodigd worden voor de show aan het einde van de dag. Deze show hoort bij veel dagprojecten, maar een projectdag kan natuurlijk ook zonder show georganiseerd worden. 

Waar vindt een dagproject plaats?

Onze kunstprojecten vinden plaats op locatie. Meestal is die locatie jullie school, maar we worden ook vaak uitgenodigd op kamp, of in het theater. Bij kunstprojecten op kamp gaan leerlingen bijvoorbeeld acrobatiek doen, een streetbeats workshop of soapacteren workshop. Ze oefenen de hele dag samen met de workshopdocent en de begeleiders van school en werken toe naar een gezellige voorstelling. De workshops kunnen binnen gegeven worden, maar ook buiten als het weer dat toelaat. Zo worden de culturele projecten nóg meer een belevenis voor de leerlingen. Sommige scholen nodigen hun leerlingen uit in het theater, zodat leerlingen in een echt theater hun voorstelling kunnen opvoeren en meemaken hoe het is om echt op een podium te staan. De dagprojecten kunnen helemaal vormgegeven worden zoals dat bij jouw plannen past. 

Projectdag met professionele kunstdocenten

De docenten waarmee wij werken zijn niet zomaar docenten. Ze zijn kunstenaars in hart en nieren! Ze houden van kunst en ze houden van kinderen. Met hun inspirerende verhalen, opdrachten en voorbeelden geven ze leerlingen een inkijkje in het leven van een kunstenaar, theatermaker of danser. Misschien is dit voor jouw leerlingen wel de eerste keer dat zij in aanraking komen met capoeira of dansen uit andere landen. Misschien ontdekken ze tijdens de projectdag hun passie voor kunst & techniek. De workshopdocenten nemen hen graag mee op ontdekkingsreis! Onze workshopdocenten zijn ervaren onderwijzers en kunstenaars, en zij hebben natuurlijk ruime ervaring met het werken met kinderen van verschillende leeftijden. Wij kijken uiteraard per groep ook wat voor docent daar goed bij past! Gaan jouw leerlingen mee op avontuur? 

Cultuurweek met workshops op school

Sommige scholen organiseren niet één cultuurdag, maar een hele cultuurweek. Door de week heen worden er dan verschillende dagprojecten of workshops georganiseerd. Zo kun je elke dag van de week een andere kunst en techniek workshop van Grote Broer organiseren. Op maandag werken leerlingen met kinetische energie, op dinsdag programmeren ze een micro:bit, en op de andere dagen volgen ze weer andere kunst en techniek workshops. Zo ontdekken leerlingen verschillende kanten van hetzelfde discipline. Natuurlijk kun je juist in een cultuurweek ook allerlei projecten mixen. Ook hierbij inspireren we je graag met voorbeelden van wat andere scholen gedaan hebben. Stuur ons een berichtje!