Aanbieder

Workshop 3D-printerpen tekenen

Workshop 3D-printerpen tekenen

De workshop 3D-printerpen tekenen is een ontdekkingstocht in de wereld van kunst en techniek. Leerlingen leren alles over 3D printen en zien hoe je van een tekening naar een 3D ontwerp kan gaan. Ze maken met de 3D-printerpen kunstwerkjes, zoals dieren, zonnebrillen, auto’s, sieraden en ga zo maar door. Alles is mogelijk met de 3D-pen!

Workshop basisschool 3D printerpen tekenen 9

Opbouw van de workshop 3D-printerpen tekenen

Allereerst krijgen de leerlingen tijdens de workshop 3D-printerpen tekenen een uitleg over alle mogelijkheden van de 3D print techniek. Je hebt natuurlijk de 3D-printer, die kennen de meeste leerlingen vaak wel. Met de 3D-printerpen hebben leerlingen direct resultaat en dat is ontzettend gaaf! De leerlingen starten met het maken van een ontwerp en tekenen op papier wat ze willen maken. Vervolgens gaan ze nadenken over het maken van een 3D figuur. Hoe kan je platte auto een driedimensionale auto worden? Een interessante workshop met als resultaat een lokaal vol met mooie 3D ontwerpen! Wat gaan jouw leerlingen maken met de 3D-printerpen?

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een beeldende workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Virtual Reality of de workshop Streetbeats.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren 3D figuren te bedenken en maken.
  • Leerlingen leren een koppeling te maken tussen kunst en techniek.
  • Leerlingen denken na over de mogelijkheden van de 3D pen.
  • Leerlingen krijgen meer ruimtelijk inzicht.

Meer informatie aanvragen