Aanbieder

Workshop Basistheater

Workshop Basistheater

De workshop Basistheater is geschikt voor elke groep. Leer de basisbeginselen van theater en ontdek wat er allemaal komt kijken bij het spelen van een scène! De leerlingen gaan aan de slag met spelvaardigheden, verbeeldingskracht en creativiteit. Een leuke en speelse theater workshop!

Workshop basisschool Basistheater 1

Opbouw van de workshop Basistheater

De workshop Basistheater start met een introductie over theater. Wat is theater eigenlijk? En hoe zit de wereld van theater in elkaar? Stapsgewijs neemt de theaterdocent de leerlingen mee en leren ze hoe je een personage speelt en hoe je je uitdrukt op het podium. Ze leren over het uitbeelden van emoties en het vergroten van deze emoties. Want hoe kan je de emotie blijheid spelen door je hele lichaam te gebruiken, in plaats van alleen je gezicht? Ook maken de leerlingen kennis met improvisatiespelen, een leuke uitdaging om je fantasie te gebruiken! Aan het einde van de workshop Basistheater maken de leerlingen nog een korte scène en laten deze aan elkaar zien. 

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een theater workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop 3D-printerpen tekenen of de workshop Vloggen.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basisbeginselen van theater.
  • Leerlingen leren een personage te spelen.
  • Leerlingen worden uitgedaagd om samen te werken op de speelvloer.

Meer informatie aanvragen