Aanbieder

Workshop Circusspelen

Workshop Circusspelen

De workshop Circusspelen: allerlei circusmaterialen, heel veel plezier en veel samenwerken! De leerlingen maken in groepjes kennis met verschillende circustechnieken en materialen. Zo leren ze balanceren, maar ook acrobatische kunstjes. 

Workshop Circusspelen 2

Opbouw van de workshop Circusspelen

De workshop Circusspelen geven we graag in een gymzaal of speellokaal. We stellen daar een carrousel op met diverse circusmaterialen. Allereerst legt de workshopdocent uit wat de leerlingen bij elk onderdeel kunnen doen. Hierbij is er ook aandacht voor de veiligheid. Vervolgens wordt de klas in groepjes verdeeld en gaan ze experimenteren met de verschillende circusmaterialen. De kinderen maken kennis met jongleren, koorddansen, lopen op een grote bal, diabolo’s, Chinese draaibordjes en nog veel meer. De circusdocent loopt rond en begeleidt de leerlingen. De kinderen leren de gaafste circustrucjes tijdens de workshop Circusspelen! 

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een circusworkshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Zelf verf maken of de workshop Streetdance.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met allerlei circusmaterialen.
  • Leerlingen leren geconcentreerd te werken en goed samen te werken.
  • Leerlingen leren hun evenwicht te bewaren.
  • Leerlingen leren hun grenzen te verleggen. 
  • Leerlingen hebben een succeservaring.

Meer informatie aanvragen