Aanbieder

Workshop Kleuterdans

Workshop Kleuterdans

Kleuters maken op een speelse manier kennis met bewegen op muziek. Ze ontdekken hoe je kan dansen op muziek en op welke manier je je lichaam kan gebruiken. De workshop Kleuterdans heeft vaak een pakkend thema, zodat het voor kleuters begrijpbaar is. Ook kan je als school zelf een thema aandragen voor deze

Workshop basisschool Kleuterdans 2

Opbouw van de workshop Kleuterdans

De dansdocent begint de workshop Kleuterdans met een kennismaking en een leuke warming-up. Hierna wordt het desbetreffende thema besproken en gaan de kleuters verschillende spelletjes doen. Deze spelletjes maken de leerlingen bewust van hun lichaam en zo ontdekken ze wat ze met de verschillende lichaamsdelen kunnen doen. Denk aan springen met je benen en zwaaien met je armen. Vervolgens leren de kleuters simpele danspassen op toegankelijke muziek. Ook maken ze kennis met het dansen op één bepaalde plek of juist het gebruik maken van de gehele ruimte, door middel van diagonalen of oversteken. Samen maken ze een simpele choreografie. Plezier in bewegen staat tijdens de workshop Kleuterdans voorop!

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een dans workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Virtual Reality of de workshop Circusspelen.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren over hun eigen bewegingsmogelijkheden.
  • Leerlingen ontdekken hoe je op het ritme van de muziek kan bewegen.
  • Leerlingen leren danspassen na te doen en zelf te bedenken.

Meer informatie aanvragen