Aanbieder

Workshop Stop Motion

Workshop Stop Motion

Wat is stop-motion precies? En hoe maak je een eigen stop-motion filmpje? Dat gaan de leerlingen ontdekken tijdens deze creatieve workshop! Stop-motion is het maken van een animatie filmpje door heel veel foto’s, met telkens net een ander beeld, achter elkaar te zetten. Een voorbeeld van de stop-motion techniek is de Fabeltjeskrant. Deze serie is gemaakt door tekeningen te verschuiven en vast te leggen, zodat je uiteindelijk de bewegingen kan zien. 

Workshop basisschool Stop Motion 3

Opbouw van de workshop Stop Motion

De workshop Stop Motion start met een introductie van de stop-motion techniek en alle mogelijkheden die de techniek biedt. Er wordt besproken op welke manier je een filmpje kan maken en waar je dan allemaal aan moet denken, zodat je een mooi eindresultaat krijgt. Vervolgens maken de leerlingen groepjes, bedenken ze wat voor filmpje ze willen maken en waar hun verhaal over gaat. Daarna gaan ze aan de slag met het materiaal voor de figuren en het decor. Met behulp van bijvoorbeeld klei en karton maken ze dieren, mensen, auto’s of juist heel wat anders. Als alles gemaakt is maken ze foto’s met onze iPads, telkens verzetten ze de figuren een klein beetje. De foto’s worden op de iPad achter elkaar gezet en vormen dan de zelfgemaakte stop-motion film. Je kan als school een thema aandragen voor deze workshop.

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een beeldende workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Vloggen of de workshop Kleuterdans.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de stop-motion techniek.
  • Leerlingen ontdekken hoe je een verhaal kan vertalen naar allerlei foto’s.
  • Leerlingen leren goed samen te werken in groepjes.

Meer informatie aanvragen