Aanbieder

Workshop Streetbeats

Workshop Streetbeats

De workshop Streetbeats is een muzikaal feestje voor elke groep. Vaten, tonnen, jerrycans en emmers! Kan je daar muziek mee maken? Absoluut! Leerlingen leren hoe je met streetbeats instrumenten een gaaf muziekstuk kan maken. Onze muziekdocent leert de groep verschillende ritmes en patronen. Dat klinkt indrukwekkend!

Dagproject basisschool muziek streetbeatsdag

Opbouw van de workshop Streetbeats

De workshop Streetbeats start met een kennismaking met de basis van slagwerk. Vervolgens ontdekken de leerlingen hoe je geluid kan maken met de verschillende “instrumenten”. Ze bespreken diverse muzikale technieken en aspecten. Dan is het tijd om samen muziek te gaan maken! Ze starten met het naspelen van eenvoudige ritmes en bouwen dit steeds verder uit. Daarna spelen ze verschillende patronen door elkaar. Samenwerken en een goede concentratie zijn van groot belang. Het eindresultaat? Een groot muzikaal streetbeats spektakel!

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een muziek workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Streetdance of de workshop Stop Motion.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren over diverse muzikale technieken en aspecten.
  • Leerlingen ervaren plezier in het maken van muziek.
  • Leerlingen leren goed samen te werken en geconcentreerd te blijven.
  • Leerlingen worden uitgedaagd eigen ideeën aan te dragen.
  • Leerlingen ontdekken dat allerlei voorwerpen als instrument gebruikt kunnen worden.

Meer informatie aanvragen