Aanbieder

Workshop Virtual Reality

Workshop Virtual Reality

Breng virtual reality in de klas! Tijdens deze workshop maken de leerlingen hun eigen virtual reality film. Een unieke ervaring waarbij ze de wondere wereld van virtual reality ontdekken. Virtual reality laat je in een virtuele 3D wereld stappen waarbij je 360 graden om je heen kan kijken. Waar gaat jullie VR-film over?

Workshop basisschool Virtual Reality 3

Opbouw van de workshop Virtual Reality

De workshop Virtual Reality start met een introductie over virtual reality en de mogelijkheden hiervan. Al snel gaan ze als klas aan de slag met hun eigen VR-film. Het bijzondere? Álle leerlingen spelen een hoofdrol in de film! Samen bedenken ze een verhaallijn. Waar gaat de film over, wie zijn de personages, wat gebeurt er allemaal en waar precies? Hierna gaan ze acteren en oefenen ze de scènes. Fysiek theaterspel is hierbij van belang. Vervolgens neemt de workshopdocent de film op met een 360 graden camera. Deze camera staat in het midden van de ruimte opgesteld en filmt dus alles tegelijkertijd. De film kijken de leerlingen terug met onze virtual reality brillen en mobiele telefoons. Je kan overal om je heen kijken en je kan alles zien.  

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een digitale media workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Basistheater of de workshop Streetbeats.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren wat virtual reality precies inhoudt.
  • Leerlingen ontdekken hoe je een personage neer kunt zetten door het gebruik van fysiek theater. 
  • Leerlingen maken kennis met een nieuwe film vorm (virtual reality), waarbij de kijker om zich heen kan kijken

Meer informatie aanvragen