Aanbieder

Workshop Vloggen

Workshop Vloggen

Vloggen staat voor video bloggen, het maken van een video waarin je vertelt over je leven. Vaak zijn het leuke, gekke, opvallende of belangrijke onderwerpen. Er zijn veel populaire vloggers in Nederland, zoals Beautygloss of Enzo Knol. Kinderen vinden het kijken van vlogs erg leuk. Deze workshop is altijd een groot succes op basisscholen, want nu leren de leerlingen zelf een vlog te maken in plaats van er eentje te kijken. We leren de leerlingen er graag alles over!

Workshop basisschool Vloggen 2

Opbouw van de workshop Vloggen

De workshop Vloggen start met een introductie over vloggen en mediawijsheid. Ook worden er inspirerende voorbeelden van vlogs getoond. De workshopdocent gaat ook in op opname- en montagetechnieken, zodat de leerlingen weten waar ze op moeten letten bij het vloggen. Vervolgens maken de leerlingen groepjes en gaan ze actief aan de slag met het maken van hun eigen vlog. Ze kiezen een onderwerp uit en bedenken goed wat ze willen vertellen. Ze filmen de vlog en monteren het filmpje met het montageprogramma op onze iPads. Aan het einde van de workshop is het mogelijk om een aantal vlogs klassikaal te bekijken.  

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een digitale media workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Kleuterdans of de workshop Circusspelen.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren over mediawijsheid en het maken van vlogs.
  • Leerlingen ontdekken hoe je een eigen verhaal kan vertellen door middel van een vlog.
  • Leerlingen leren over opname- en montagetechnieken.
  • Leerlingen werken samen en maken creatieve keuzes voor een gezamenlijke vlog.

Meer informatie aanvragen