Aanbieder

Workshop Zelf verf maken

Workshop Zelf verf maken

Alle kinderen kennen natuurlijk verf. Maar waar bestaat verf eigenlijk uit? En hoe wordt verf gemaakt? En zou je ook zelf verf kunnen maken? Yes, dat kan! Tijdens deze workshop Zelf verf maken gaan leerlingen aan de slag met het maken van verf aan de hand van simpele ingrediënten. Als hun eigen verf klaar is maken ze als echte kunstenaars een schilderij. Een workshop met een ambachtelijk tintje!

Workshop basisschool Zelf verf maken 2

Opbouw van de workshop Zelf verf maken

De workshopdocent neemt de leerlingen eerst mee in een stukje kunstgeschiedenis. Zo ontdekken de leerlingen bijvoorbeeld hoe schilder Rembrandt zijn verf maakte. Want er was toen natuurlijk nog geen verfwinkel met allerlei potten met verf, dus hoe deden schilders dat destijds? Nadat de klas dit besproken heeft gaan ze zelf aan de slag met hun eigen verf. Door natuurlijke pigmenten te gebruiken en eidooiers ontstaat er opeens verf, dat is cool! Ze experimenteren en ontdekken dat je met huis, tuin en keuken spulletjes heel veel kan. Als de verf af is maken de kinderen een schilderij. Aan het einde van de workshop Zelf verf maken kunnen ze elkaars kunstwerk bewonderen en reflecteren op het gehele proces. 

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een beeldende workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Basistheater of de workshop Virtual Reality.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren wat verf is en waar het van gemaakt wordt.
  • Leerlingen ervaren dat je met simpele ingrediënten zelf verf kan maken.
  • Leerlingen ontdekken meer over de eigenschappen van verf en experimenteren met hun eigen verf.
  • Leerlingen leren over oude schildertechnieken.

Meer informatie aanvragen